2018年1月25日 1 25, 2018 Featured Topics TALK workshops

UTokyo Global FD Workshop - Prof. Kimberly Hutchings

Thursday, January 25  2018

Techniques for Teaching Theory in the Classroom

This workshop focuses on the practical pedagogical challenges of teaching abstract theoretical material to undergraduate students. It focuses on the pros and cons of different pedagogical practices in relation to teaching theory, thinkers, concepts and ideologies in the social sciences and humanities. It is argued that although more didactic methods have their place in teaching theoretical material, the use of examples that speak directly to students, together with practical exercises, dialogue and recursive reiteration, are essential for students to be able to discriminate between different theoretical positions, as well as to deploy them in their own analyses and judgments. In this context, the workshop convenor also discusses the pedagogic thinking underlying the structure of her textbook, Global Ethics: An Introduction (Polity Press, 2010; 2nd edition in preparation).

※  We might take photos during the session to be posted on our website. Please let us know if you do not wish to be photographed.

Prof. Hutchings Workshop Poster (0125)

DateThursday, January 25  2018  15:30 - 17:00
PlaceKIBER314  Komaba Campus  The University of Tokyo
LanguageEnglish
RegistrationRegistration encouraged here and walk-in welcome.